Pantolon Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

pantolon-seciminde-dikkat-edilmesi-gerekenler

Pantolon alışverişine çıkmadan önce nasıl bir pantolona ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeniz önemlidir. Resmi bir yerde rahat bir kot uygun olamayacağı gibi günlük yaşamda ütülü bir kumaş pantolon da aynı ölçüde konforunuzu etkileyebilir. Aynı zamanda giyeceğiniz ortama göre uygun olan kadın pantolonlar kumaş ve tarz olarak farklılık gösterir. İş yeri ya da resmi bir davet için kumaş pantolon tercihi hem şık hem de ciddi bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Günlük yaşam, arkadaş toplantıları ya da resmi olmayan davetler için ise kot pantolondan gabardine pek çok farklı kumaş türü seçebilirsiniz.

kadin-pantalon

Pantolon Seçmeden Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Kumaş türüne göre kadın pantolon bedenleri farklılaşır. Klasik pantolonlar 34, 38, 40 beden olarak tek beden numarası ile belirlenirken kot pantolonlar 32-33, 33-35 gibi beden ve boy için iki ölçü bir arada sunar. Bu sebeple farklı kumaş türleri arasında hangi bedenin size en uygun olduğunu pantolon seçiminden önce belirlemelisiniz.

Kadın Pantolon Seçiminde Doğru Beden Ölçüsü Belirlemek Neden Önemlidir?

Üzerinize en uygun bedeni belirlediğinizde pantolon, size özel dikilmiş gibi görünür. Böylece giysi olduğundan da kaliteli algılanır ve göz dolduran bir tarza kavuşabilirsiniz. Bununla birlikte hem pantolon modelinin güzelliği hem de vücut hatlarınızı net bir biçimde ortaya çıkar.

Bayan pantolonlar, bedenlere göre ince detaylarla hazırlanır. Detayların doğru noktaları öne çıkarması için en uygun bedeni seçmek önem taşır. Örneğin, İspanyol paça bir pantolonun paça genişliği dizinizin hemen altından başlamalıdır. Böylece basenleri daha ince ve bacakları daha muntazam gösterir. Yanlış beden seçimi ise tam tersine dizden yukarı olan bölgenizin çok kalın görünmesine veya ayaklarınızın aşırı ince algılanmasına sebep olabilir.

Bayan Pantolon Seçerken Paça Modeli Nasıl Belirlenir?

Pantolon ile birlikte kullanacağınız ayakkabı ve bacak boyunuz paça seçiminde öne çıkar. Paça modellerine göre şunları göz önünde bulundurmalısınız:

  • Düz paça kesimi: Topuklu ya da tabanı kalın ayakkabılarla birlikte giyildiğinde topuğun üzerine kadar gelmeli, düz ayakkabılarda ise bileği biraz geçecek şekilde olmalıdır.
  • Tek kat paça: Genellikle kumaş pantolonların bitimininde kullanılır. Şık deri ya da parlak topukların üzerinde hoş bir görünüm sergiler.
  • Çift kat paça: Dar ve bileğe kadar inmeyen pantolon modellerinde tercih edilir. Ayağınızı kavrar ve ayakkabınızın tamamen görünmesini sağlar. İddialı ayakkabı modelleriyle birlikte kullanılır.
  • Kot pantolon paçası: Kendine özgü klasikleşmiş dikişi ve katlama tarzıyla öne çıkar. Hem spor hem de abiye kombinlerde kullanılabilir.

pantalon-beden-olcusu

Hangi Renk Kadın Pantolon Tercih Etmelisiniz?

Her kombine uygun siyah ya da gri renkli bir pantolonunuz yoksa, bu renklere öncelik verebilirsiniz. Mevcut kombininizi tamamlamak için ise kombininizin hakim renklerinde ya da bu renklerin farklı tonlarındaki tasarımlar uygun olur. Kırmızı, turuncu gibi sıcak renk tonları iddialı görünmek ve dikkatleri üzerinize çekmek istediğiniz ortamlar için idealdir. Bununla birlikte eğer üst giysileriniz sıcak renk tonlarına sahipse mavi ya da yeşil tonlarındaki pantolonları tercih ederek genel görünümünüzün dengeli renklerde olmasını sağlayabilirsiniz.

Her zevke ve tarza uygun kadın pantolon modelleri ile Sümeyra Moda geniş bir yelpaze sunar. Abiyeden spora kadar tüm ürünlerde farklı kumaş ve renk seçenekleri ile size en uygun ürünü kolayca bulabilirsiniz. Gardırobunuzdaki eksiği tamamlamak için beğendiğiniz ürünü uygun fiyat avantajlarıyla satın alabilirsiniz.

Etiketler: pantalon, kadın pantalon, pantalon seçimi
Mayıs 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR